Waarom Suppen?

Lichamelijke gezondheid!

Mentale gezondheid

Sociaal

Competitie

Harry Bartelds:

Door mijn werk destijds als marketingmedewerker bij Optisport in 2015 ben ik in aanraking gekomen met Suppen. Ik verhuurde het bad aan een supclub. Als fanatiek watersporter heb ik het zeilen geleerd in een optimist en 16m2, later over gegaan naar surfen, maar toch weer gaan zeilen in een Laser en wedstrijdzeilen in een Spanker.

De laatste zwembad les trok mij zo, om eens zo’n suples te proberen in het zwembad. Gelijk had ik het gevoel, dit wil ik zelf ook gaan doen. Na de aanschaf van een board, zelf geoefend en af en toe zelfstandig een rondje gesupt. Bijna niemand kende ik die ook supte, tot er een wedstrijd georganiseerd werd in Sneek, na afloop kreeg ik al een uitnodiging voor een volgende wedstrijd in Makkum.

In 2016 werd ik benaderd om mee te doen in een team voor de Sup 11 City Tour. Tijdens dit evenement kreeg ik echt de smaak te pakken, hier ga ik mijn sport van maken! Fitnessen helemaal erop aanpassen voor de meest optimale oefeningen en in september 2016 het snelste 2017 raceboard besteld bij EasySup.

Vanaf 2017 is mijn supavontuur qua wedstrijden echt van start gegaan, wat begon met de Nederlandse Kampioenschappen is veel verder uitgebreid dan alleen maar sporten, vele vriendschappen, plezier en ontspanning met elkaar. Dit zowel in Nederland als in meerdere Europese landen.

Frank Hettinga:

Ik ben Frank Hettinga en zelf een zeer fanatieke SUPper, heb aan verschillende wedstrijden meegedaan waaronder verscheidene keren de SUP 11 City tour. Ook ben ik de initiator van de SUP 11 merentocht en de New Year Sup. In 2013 heb ik EasySup Supstore opgericht, wat is uitgegroeid tot de grootste Sup speciaalzaak van het noorden.

Doordat ik zelf actief bezig ben met suppen op zowel competitief en recreatief niveau is mijn kennis van de nieuwste materialen optimaal. Zo krijg je altijd deskundig advies en de nieuwste ontwikkelingen bij Easysup Supstore.